​HALİL AYHAN: SAĞLIK SEKTÖRÜ FELAKETE GİDİYOR


Seçim ziyaretlerini ara vermeden sürdüren MHP Konya milletvekili aday adayı Halil Ayhan, 5. Bölge Konya Eczacı Odası Başkanı Cemil Karakap'ı da ziyaret etti.

 

Ülkenin tüm sorunları bizim sorunlarımız diyerek milletvekili aday adayı olduğunu ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya milletvekili aday adayı Halil Ayhan eczacıların sorunlarını da yakından takip ettiğini, iktidarın sağlık sektörünü düzene soktuk yalanının ortaya çıktığını eczacılar üzerinde açıkça gördüklerini ifade etti. Ücretsiz muayene ediyoruz diyerek yaygara koparan iktidarın foyasının halk tarafından anlaşıldığını söyleyen Halil Ayhan, "AKP hükümeti vitrin siyaseti yapıyor. Vatandaş kandırılıyor. Laf var ama icraat yok. 


Sağlık politikasında da aynı durum söz konusu. Vatandaşa muayene ücreti alınmayacak dendi. Ancak ne oldu? Önceden hastaneden alınan muayene ücreti şimdi eczaneler aracılığı ile alınmaya başlandı. Parayı eczaneler alınca vatandaş da paranın eczaneye gittiğini sanıyor. Devletin muayene ücreti aldığını bilmiyor. Dolayısı ile eczaneler ile vatandaş karşı karşıya getiriliyor. Sosyal devlet anlayışı yerle bir oldu. Doktora gidiyorsunuz 2 liralık ilaç yazıyor, eczaneye 10 lira veriyorsunuz. Böyle bir şey olamaz." dedi. 5. Bölge Konya Eczacı Odası Başkanı Cemil Karakap da, eczacıların bazı olumsuz durumlarla karşılaştığını, 1 yıl içinde 30'a yakın eczanenin Konya'da kapandığını belirtti. Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap, ziyaretinden dolayı Halil Ayhan'a teşekkür etti ve çıktığı yolda başarılar diledi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar