ÇAT; İSTİKLAL MARŞI AZİM VE KARARLILIĞININ SİMGESİDİR


Bağımsız Seydişehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Çat İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlandı.

Bağımsız Seydişehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Çat yayımladığı kutlama mesajında;

Milletimizin azimle ve kararlılıkla ortaya koyduğu onurlu mücadelenin simgesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıldönümünü kutlamanın huzurunu ve mutluluğunu Türk milleti olarak hep birlikte yaşamaktayız.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşımız her kıtasında Türk milletine cesaret vermekte ve kısıtlı imkânlara rağmen geçmişte verilen üstün kahramanlık mücadelesini anlatmaktadır. İstiklal Marşımız kahramanlık destanının yazıldığı bağımsızlık savaşlarını ölümsüzleştiren dünya da eşi ve benzeri olmayan yegâne bir eserdir.  ''Allah (c.c) bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'' diyen Mehmet Akif Ersoy bu önemli ve anlamlı sözüyle savaş meydanlarında verilen mücadelenin ne kadar zor olduğunu açık bir şekilde ifade etmiştir. Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla ve kahraman askeriyle ülkesinin bir karış toprağını düşmana vermemek için canla başla mücadele ederken, İstiklal Marşımızda atalarımıza güç ve kuvvet vererek onları cesaretlendirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 98. yıldönümünü kutlar. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum dedi.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar