Mustafa Kalaycı Konya metrosunun durumunu sordu


MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya metrosunun hizmete geçmesine yönelik vaadin, şehir içi ulaşımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bu projenin durumunu sordu. Mustafa Kalaycı Konya metrosunun durumunu sordu  

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşmelerinde konuştu.

- "Konya metrosu şehir içi ulaşımı açısından önemli" 

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Sayıştay raporlarının ve kesin hesaplarının ayrı bir komisyonda görüşülmesi gerektiğini söyledi. Ulaştırma sistemlerinin hızlı, güvenli, yaygın ve katlanılabilir maliyetle hayata geçirilmesinin önemine işaret eden Kalaycı, demiryolu taşımacılığının payının, yük ve yolcuda düşük kaldığına işaret etti. 

Türkiye demiryolu ağ yoğunluğunun, Avrupa ortalamasının altında olduğunu vurgulayan Kalaycı, öte yandan demiryollarının standartlarının yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi. Kalaycı, "Türkiye'nin lojistik ve ulaştırma altyapısı geliştirilerek lojistik ve ulaştırma merkezi olması sağlanmalıdır." dedi.

Küçük ölçekli, verimsiz ve dağınık liman altyapısına sahip ülkenin, büyük ölçekli liman yatırımlarına ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Kalaycı, limanların kombine taşımacılık yapan lojistik merkezler haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kalaycı, Konya metrosunun hizmete geçmesine yönelik vaadin, şehir içi ulaşımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bu projenin durumunu sordu.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar