OĞUZ ŞİMŞEK’TEN ALTAY’IN MANİFESTOSUNA ELEŞTİRİ


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın manifestosunu açıklamasının ardından, İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek yazılı bir açıklama yayımladı. Oğuz Şimşek'in açıklaması şu şekilde;

Sayın İbrahim Altay Manifestosunu açıkladı.

24 Haziran Genel seçimlerine de katılmış bir milletvekili adayınız olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki; söylemlerin, vaatlerin Genel Seçim Atmosferinde söylenmesi gereken vaatler olduğunu ifade etmeliyim.

Ağır Ekonomik kriz sonrası bizzat Cumhurbaşkanımız yeni yatırımların yapılmayacağını üstüne basa basa tv lerde söylerken , Sn. Altay'ın Belediye Başkan Adayı değil de , Hükümet üyesi bir Bakan edasıyla açıklamalar yapmasının ne kadar inandırıcı olduğunu kamuoyumuzun takdirine bırakıyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borç miktarı Türkiye'de ilk 3'e girmişken üstelik.


Hele Yalancı Çoban yalanına dönen Konya Metrosu hakkında bıkmadan usanmadan kamuoyunun gözünün içine baka baka yine vaatler listesine almasını, En Kahraman Rıdvan'ı aratmayacak şekilde tam bir özgüven patlaması olarak görüyorum. 20 yıllık Metro vaatlerini parti olarak sürdürmeye devam etmiş oldular.

Unutmayalım ki; "YAPAMAMIŞ OLDUKLARI, YAPAMAYACAKLARININ TEMİNATIDIR!".


Hak hukuk anlayışından taviz vermeyeceklerini belirterek neyi kastettiklerini de anlayamadık. Sanırım bir iki gün içinde Akyokuş Köprüsü ile ilgili yolsuzluk, savurganlık, adam kayırmacılık üzerine konuyla ilgili Sayıştay Raporlarını kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor Sayın Altay!


Konuşması sırasında Sayın Tahir Akyürek'e şükranlarını sunarken de sanırım Belediyeye 2 milyar TL civarında borç bırakmasından dolayı şükranlarını sundu. Yoksa meydanı boş bulmuşken Sayın Akyürek, 2 değil 20 milyar da borç yapabilirdi elbette. Tutarlı Başkanmış 2 milyarda durmayı bilmiş vesselam.


Eski Sanayi ve Karatay Sanayi ile Otogarı taşıyacağını belirtirken çok önemli bir husus es geçildi. Sayın Başkan bu taşınma sonrası şehrin merkezinde kalan, değerlenmiş bu arazilerin sonrasında nasıl değerlendirileceği ile ilgili tasarruflarını bildirmedi. Sanırım Rantçı Müteahhit konusunda daha henüz karar kılınmamış, Ankara'dan icazet bekleniyor.


Otogar konusunda da neden taşıma ihtiyacı duyduklarını anlayabilmiş değilim. Otogar kullanımı sivil havacılık sektörünün gelişmesinden dolayı zaten düşmüş, yoğunluk daha da azalmışken bu masraf ve telaşe niye Sayın Başkan?.

Projelerinizde meslek odaları ile ilgili istişareler yapmaya, meslek odalarına hakkettikleri değeri kendilerine vermeye karar vermiş olmanız güzel. O halde samimiyetinizin bir ifadesi olarak hemen yarın Mimarlar Odasından aldığınız projelerdeki oda vize hakkını ve yapı ve iskan ruhsatlarındaki Mimar imza yetkisini hemen iade etmenizi bekler meslektaşlarım ve tüm Konya.

Sanayilere itfaiye kurma fikri sanırım geçtiğimiz Kurban Bayramında Manavgat'tan getirttiğiniz yangın söndürme helikopterinden sonra aklınıza geldi. Keşke acı tecrübeleri yaşamadan daha geniş bir vizyonla bu eksiklikleri önceden görebilseymişsiniz. Sanayi Bölgelerimize yeni sanayi alanları eklemeyi düşünmesine rağmen Sayın Altay, Sanayilerimize ulaşım konusunda yine üvey evlat muamelesi yapmaya devam etti maalesef.

Konya trafiğinde 723 bin aracın her gün aktif olduğunu söylediler. Konyalının asıl merak ettiği ise bu araçların kaç yüz tanesi Konya Büyükşehir Belediyesine ait Makam aracı? Bunun da cevabını bekliyoruz.

Yeni Kamyon Garajı fikrimi almış olabilirsiniz ama benim projemin bir parçası olan Kamyonculara çok cüzi miktarda konaklama fırsatı tanıyacak, orada yol yorgunluğunu atıp araç tamir ve bakım ihtiyacı varsa hallettirecek, temiz yemeğini yiyecek, gazetesini okuyup tv sini izleyecek bir lokali de olacak bir tesisten bahsetmemiş olmanız Kamyoncularımızı hayal kırıklığına uğrattı bilesiniz.

Sıfır atık projesi uygulanacaksa işe bez poşetten başlanmamalıydı. Yine bir rant kokusu geliyor.

Mevlana-Bedesten arası çarşı kaldırılarak Bedesten esnafına hoş görünmeye çalışıyorsanız, siz önce vakıfların kira artışlarını başta %8 olarak bildirmelerine rağmen, ekonomik krizden beli bükülen esnafı daha sonra %28 kira artışına zorlayanlara karşı esnafınızı koruyucu önlemler almakla başlayabilirsiniz. Yeri gelmişken Cafem lerin haksız rekabetinden ve tente mağduriyetine de hiç girmemiş olmanız Konyalı Hemşehrilerimizi özellikle esnaflarımızı hayal kırıklığına uğrattı.

Millet Parkı Projeniz tam bir fiyasko. O koca alana fonksiyon koymamak belediyecilikte park ve bahçelerden ne anladığınızı çok güzel özetliyor.

Amatör sporlara destek ifadesi ile sayısı her geçen gün azalan amatör kulüplerin sıkıntıları bir birini tutmuyor. 2 ve 3 no'lu sahada eski sanayi sahasında hiç maç yapmamışsınız belli ki. Hepsini yıkıp geçtiniz. Yapa yapa çim , yeşillikten başka önemli fonksiyonlarla zenginleştiremediğiniz bir alan oluşturdunuz. Bekleyin görün, o bölge nasıl projelendiriliyor izleyin, mimar eli değince neler değişiyor görün!

Şehrin önemli yerleri merkez kabul edilip kültür aksları açılması doğru fikir. Aynı Paris 'te tüm yolların aks düzeninde Eyfel Kulesine çıkması gibi. Ne diyelim; 15 yıl sonra Günaydın diyelim!

Hoca Ahmet Yesevi'nin hayatını kitap yapmayı da bir proje olarak gören anlayışa şunu sormak boynumuzun borcu: Türkistan Coğrafyası için çalışan ve kabri de hala Kazakistan'nın Türkistan Oblasında bulunan Hoca Ahmet Yesevi'ye sahip çıkarken Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza uygulanan zulum için bir tek kelime demeç vermeyen bir Konya Büyükşehir Belediye Başkanının samimiyeti Konyalı hemşehrilerim tarafından mutlaka sorgulanacaktır.

Nasreddin Hoca Anma etkinlikleri düzenleneceği projeler kapsamına alınmış. Umarım etkinlik kapsamında göle maya çalmayı hayal etmemişlerdir. Akşehir Gölü'nün kurumasını engelleyemeyen bir Çevre Politikasının Belediyecilik anlayışı ne olabilir ki?

Sayın Altay "Konyapedia" adında bir sanal ansiklopedi yapmayı planlıyormuş. Sayın Altay hiç masraf yapmayın, zamanınızı da harcamayın. Sayın Cumhurbaşkanımız Wikipedia'yı kullanıma açsın size masrafsız hazır ansiklopedi işte.

Mavi Tünel Çıkışına hidro elektrik santral fikri çok güzel de, bu proje için yerel seçimlerin neden beklendiği anlaşılmadı.

15 yıldır Belediyecilik yönetimini elinde tutanlar vaatlerden çok icraatlerini anlatmalıydı. Olmadı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar