AK Parti Konya Millervekili Aday adayı Bekir Soylutürk'ten açıklama


​Yeni projeler, yeni iş imkânları


AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Bekir Soylutürk, milletvekili olması durumunda gerçekleştireceği önemli projelerinden birine daha değindi.


Konya'mızın ve ülkemizin gerçekleşebilecek her türlü projeyi hak ettiğini belirten ve ülkemizle ilgili projelerin daha ziyade istihdam oluşturmaya ya da ekonomik konulara katkı sağlayacak projeler,  Konya'mızla ilgili projelerin ise daha çok çözüm odaklı projeler olduğunu ifade eden Soylutürk: ' Milletvekili olursam eğer, gerçekleştirmek istediğin bir diğer önemli projem ise; Konya ovasının sulanmasında kızıl ırmak nehrinden yararlanmak.'şeklinde konuştu.  


'KIZIL IRMAK NEHRİNDEN YARARLANILABİLİR'


Ziraat Mühendisi Soylutürk: 'Konya ovasının sulanabilecek alanı yaklaşık 20 000 km2 dir. Göksu havzasından yılda gelecek olan 414 milyon m3 su geldiği takdirde Konya ovasının %70'lik kısmı sulama imkânına kavuşacak geriye kalan %30'luk kısmının sulanabilmesi için de ilave su imkânlarına ihtiyacımız olacaktır. Konya ovasının tamamının sulu tarıma açıla bilmesi için Konya havzasına en yakın su kaynağı havzamızın yakınından geçen kızıl ırmağın suyunun bir kısmının da Konya ovasına getirilmesi önem arz etmektedir. Milletvekili olarak bize görev verildiğinde bu konu yakından takip edeceğim. Konya ovası sulu tarıma tam ulaştığında ekonomiye katkısı 3.500 milyar dolar olacaktır. Buda Konya'ya yeni iş imkânı, ilave refah demektir.'dedi.


'PROJELERİMİZ İŞ İMKÂNLARININ YARATILMASINA YÖNELİKTİR'


Projelerinin büyük bir kısmının çiftçilerin daha fazla kazanmasına ve özelliklede yeni iş imkânlarının yaratılmasına yönelik olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Soylutürk: 'Allah nasip ederse AK Partinin mevcut çalışmalarına özellikle benim içinde bulunduğum tarım sektörüne yeni ivmeler kazandırarak 2023 hedefimize ulaşmamız daha kolay olacaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun.'ifadelerine yer verdi.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar