KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI TEHLİKEDE, MANSUR YAVAŞ İYİ PARTİ’YE GEÇECEK


Bizim TV Youtube kanalında Burcu Uğur'a konuşan Fatih Ertürk, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının tehlikede olduğuna dikkat çekti ve Mansur Yavaş'ın İyi Parti'ye geçeceğini iddia etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI TEHLİKEDE

Fatih Ertürk, Gürsel Tekin'in katıldığı TV programında "HDP'ye bakanlık verilebilir" ifadesinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı ittifakta ortak aday çıkmasını sıkıntıya soktuğunu belirtti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in bu açıklamasının, Kemal Kılıçdaroğlu dışında uzlaşılacak bir aday var mı sorusunu gündeme getirdiğini söyleyen Ertürk, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun dışında uzlaşılacak bir aday olabilir mi sorusunun gündeme gelmesi, adı geçen kişilerin adaylığının gündeme gelmesinden çok daha önemli bir gelişme olduğuna inanıyorum. İYİ Parti'de, CHP'nin seçim sonrası HDP ile yeniden ilişkiye girmesi mi söz konusu diye alarm zilleri çaldı" şeklinde konuştu.

MANSUR YAVAŞ İYİ PARTİ'YE GEÇECEK

Meral Akşener'in Gürsel Tekin'in açıklamasına gösterdiği tepki ve sonrasındaki süreç ile ilgili, "İyi Partililer kendilerini CHP'ye borçlu hissetmiyor. İstanbul ve Ankara'yı CHP adayına kazandırarak borçlarını ödediklerini düşünüyor" tespitinde bulunan Ertürk, İyi Parti'nin belediye başkanlığı seçimlerine Millet İttifakı'tan ayrı gideceğini belirtti ve "İddia ediyorum, çok büyük ihtimalle Mansur Yavaş seçim öncesi İyi Parti'ye geçecek" dedi.

Ertürk, Ankara'da Mansur Yavaş'ın kendisine gelen bütün imar izinlerini engelleme kararı aldığını iddia etti, "Bütün bürokratlarına hiçbir imar işine imza atmamaları şeklinde talimat verdi ve 'beni bekleyin' dedi. Bu bilgi, bu duyum değil. Mansur Yavaş eğer aday olursa, bu imar işlerinden dolayı kendisine bir leke gelmesini istemiyor" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın Cumhuriyet Halk Partililere destek vermemeye devam etmesi durumunda CHP'den yolunu ayırmayı düşünen CHP'lilerin olduğunu, Kemal Kılıçdaroğlu ile durumu paylaşmaya hazırlandıklarını belirten Ertürk, Mansur Yavaş'ın CHP'lilerin belediye başkanı gibi olamadığını da ekledi.

CHP KILIÇDAROĞLU SONRASINA HAZIRLANIYOR

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa, Gürsel Tekin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adayı olacağını, HDP'ye bakanlık açıklamasının nedeninin kendi siyasetinin gereği olduğunun altını çizen Ertürk, "Gürsel Tekin, genel merkeze ve partinin merkez yürütme kurulunun uyguladığı politikalara alternatif bir politika geliştiriyor. Mesela son iki yılda 90 bin kilometre kendi otobüsü ile gezdi. Genel Başkanlık için Kılıçdaroğlu'nun belirleyeceği ismi, kayyum aday olarak tanımlıyor, bütün isimlere karşı çıktığını söylüyor. Ben bu işi Kemal Bey'den sonra götürebilecek kişiyim, hayatımı partiye vakfetmiş kişiyim" diyor.

KILIÇDAROĞLU KURMAYLARINDAN TEDİRGİN

Fatih Ertürk, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5'li çete ve CHP kurmayları ile ilgili attığı twitlerin nedeni şöyle açıkladı:

"Sadece o beşli değil, onlu şirket temsilcileri Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından talepleri var.Bu talepler, CHP iktidara geldiğinde geçmişteki eylemlerinden dolayı kendilerinden hesap sorulmasın, yeni yapılacak yatırımlarda kendileri ile çalışılması şeklinde. Kılıçdaroğlu'nun çok yakınındaki iki isme bunu söylediler. Biri MYK'da değil. Kemal Kılıçdaroğlu, temsilciler ile oturup konuşan partilerinin hangi sözü verdikleri, hangi angajmanlara girdikleri ve ne konuştukları hakkında bilgi sahibi değil. Bundan çok rahatsız. 'Benden habersiz, bana söylemedin, bana bilgi vermeden, hiç bir şirketle görüşmeyin. Eğer size gelen olursa, kapınızdan göndermek yerine dinleyin ama siz hiç konuşmayın, hiçbir söz vermeyin' diyor"

ALTILI MASA'DA ÇOKLU ADAY: HALKIN ANKETİ

Partilerin ilk turu serbest bırakmayı düşündüklerini aktaran Ertürk, " önceden tek aday ile seçime gitmeyi düşünüyorlardı. Kendi tabanlarını ilk turda homojenize etmek, sıkılaştırmak, konsolide etmek için, genel başkanlar aday olsun, ilk turda Erdoğan'ı düşürelim, ikinci turda en çok oy olan desteklensin " noktasına gelindiğini ve bu yönteme Halkın Anketi denildiğini ifade etti.

ABDÜLLATİF ŞENER-ABDULLAH GÜL ADAYLIKLARI

Abdüllatif Şener isminin tekrar gündeme gelmesine değinen Ertürk, "Yayından bir saat önce Abdüllatif Şener ile konuştum. Abdüllatif Şener sadece işine bakıyor. Abdullah Gül ismine Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti tabanının tepkili olması ve Kemal Kılıçdaroğlu dışında bir aday arayışı söz konusu olunca, Abdüllatif Şener ismi yeniden gündeme geldi. İlk defa gündeme gelmiyor, uzun zamandır adı gündemde. Kendisi güvenilir, her kesimden oy alabilecek bir isim. Abdullah Gül konusunda ise, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir tek üyesi bile oy vermez. Bunu kesin olarak söylüyorum. Abdullah Gül'ü CHP'ye dayatırlarsa, CHP tabanının yarısı, örgütün yüzde seksini oy vermez. Bir daha Ekmelettin İhsanoğlu vakasını CHP'de hiç kimse yaşamak istemiyor. Bunu Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söylediler. Bunu MYK'ya da söylediler. Bunu milletvekillerine de söylemeye devam ediyorlar. Abdullah Gül'ün CHP'den onay alması mümkün değil. Kılıçdaroğlu'ndan onay alınsa bile, CHP örgütleri bu sefer isyan eder" dedi.

Kaynak: Basın Listem

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar