​Çiçekçiler Yavaş’a Seslendi: Başkente Yakışmıyor Başkan!


Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nın girişinde çiçekçilik yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a seslenerek: Kış gelemeden lütfen sorunlarımızı çözün" dediler.

BELEDİYELER İLGİLENMİYOR

Gazetemize konuşan Karşıyaka Mezarlığı'nda çiçek satan vatandaşlar şunları söyledi. "Uzun yıllardır burada bu işi yapmaktayız. Sonuçta yaptığımız iş vatandaşa hizmettir. Ancak bugüne kadar gerek büyükşehir gerekse ilçe belediyesi bir gün halimizi sormadı. Dahası defalarca dile getirdiğimiz halde kimse ilgilenmedi. En önemli sorunumuz burada bir tuvalet olmayışı. Kendi imkanlarımızla yaptığımız derme çatma bir tuvalet var. Ancak çok sağlıksız. Özellikle yazın koku ve sinekten durulmuyor. Daha önceki belediye başkanı döneminde de bu isteğimizi bildirdik ama ilgilenen olmadı. Bunun yanı sıra çiçek tezgahlarımız kendi imkanlarımızla çadır , tente ev şemsiye kurarak yaptığımız yerler. Yazın yine bir şekilde idare ediyoruz ama kışın olumsuz hava şartlarına açık olduğu için çok zorlanıyoruz. Belediyemiz için buraya sağlıklı üstü kapalı alanlar yapması çok zor olmasa gerek."

PORTATİF TUVALET YAPILABİLİR

Çiçekçi esnaflardan biri de : Ben burada çalışmaya 9 yıl önce başladım. Ben geldiğimde de durum bu şekildeydi hala değişen bir durum yok. Benden öncekiler kaç yıldır bu şartlarda çalışıyor bilmiyorum ama gerçekten çok zorlanıyoruz. Hele hele tuvalet sorunu acilen çözülmeli. Portatif birkaç tuvalet yapılabilir pekâlâ.  Mansur Yavaş'ın geldiği günden beri Ankara için çok güzel hizmetler yaptığını biliyoruz. Çevreye duyarlılığıyla bilinen başkanımızın bizimle de ilgilenmesini kış gelmeden bu sorunlarımızı çözmesini bekliyoruz.  Dedi.

BAŞKENTE YAKIŞMIYOR

Çiçekçi esnafın yaptığı tuvalet hakkında konuşan bir diğer esnaf " Şu görüntüye bakın lütfen. Başkente yakışan bir görüntü müdür? Ayrıca bu tuvaleti sadece biz kullanmıyoruz. Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar da zaman zaman kullanmak zorunda kalıyor. Görüntü çirkinliği bir yana sağlıksız ve tehlikeli. Başkanın bu durumdan haberdar olduğunu, ona iletildiğini sanmıyorum. Aksi durumda bu duruma kayıtsız kalacağını düşünmüyorum. Şimdiye kadar çoktan çözerdi. Bırakın sadece Ankara'yı, ihtiyaç durumunda başka  şehirlere de destek eli uzatan bir başkandan söz ediyoruz. "
 
KAYNAK : TEPKİ HABER

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar