​Erkoyuncu: Sil baştan beyaz bir sayfa açmalıyız​ ​


"Konya Şeker güç zehirlenmesi yaşıyor"

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Ramazan Erkoyuncu, seçim çalışmaları nedeniyle Beyşehir'in Üçpınar, Sevindik, Sadıkhacı, Kıreli, Akburun, Avdancık, Bayındır mahalleleri ve Hüyük'ün Köşk, Selki mahalleleri ile Eyüpler ve Eren mahallelerinde çiftçileri ziyaret etti. Kooperatif ortaklarına kurumun içinde bulunduğu durumu anlatan Erkoyuncu, "Hep birlikte sil baştan beyaz ve temiz bir sayfa açmalıyız" dedi.

Kurucusu olduğu Çumra Şeker ve Şeker Süt'te yaptığı faaliyet ve yatırımlar hakkında çiftçilere bilgi vererek, kendini tanıtan Erkoyuncu, kurumun içinde bulunduğu zafiyetler zincirinden de nasıl kurtarılacağının detaylarını anlattı. Profesyonel bir ekiple oluşturacağı yönetim ile birlikte, kurumun üzerinde kambur olan Soma ve Kangal termik santrallerinin borcunu ödeyecek yol haritası hazırlayarak, çiftçiyi eski güzel günlerine kavuşturacaklarını vurgulayan Erkoyuncu, bu nedenle başkanlığa talip olduğunu ifade etti.

Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde daha önce güzel işlere imza attıklarını, ancak son yıllarda farklı sektörlere girilmesiyle kurumun ekonomik bir darboğaza girdiğine işaret eden Erkoyuncu, şunları söyledi:

"Kurumumuz şu an güç zehirlenmesi yaşıyor. 1 milyar 672 dolara iki enerji santrali alındı. Tamamı dolar kredisi ile. Bu yükten kurtulmazsak işimiz çok zor. Hangi aday gelirse gelsin zor. Kim 'Biz geleceğiz bunu çözeceğiz' derse tamamen palavradır.  Bu iki kurumu satamazsak, o iki kamburu üstümüzden atmazsak, bu kurumlar, dolayısıyla sahipleri olan biz çiftçiler bu kamburun altında kalırız. Çıkış yolu tabi ki var. Çıkış yolu bilmediğimiz bu sektörü derhal devre dışı bırakmak. Sonra Türkiye'nin en büyük iki şeker fabrikasına sahip bu çiftçi, belli bir program dahilinde borcunu çok rahatlıkla öder. Yeter ki iyi niyet olsun. Yöneticiler vicdan sahibi olsun. Allah korkuları olsun."

Pancar ve patates üretimi yapan çiftçinin parasını zamanında alamadığı için kuruma karşı küskünlükler olduğuna dikkat çeken Erkoyuncu, 22 yıldır güç zehirlenmesi yaşanan kuruma sahip çıkmak için kooperatif üyesi çiftçileri seçime katılmaya davet etti. "Biz sil baştan beyaz bir sayfa açmak zorundayız" diyerek, üyelerin emaneti, başkan ve yönetimini iyi araştırarak vermesi tavsiyesinde bulunan Erkoyuncu, kurumun eski günlerine dönmesi için çiftçilere büyük görev düştüğünü kaydetti.

Bilgi, beceri, tecrübe ve dürüstlük ile yola çıkan ekibiyle birlikte bütün mağduriyetler zincirinin üstesinden gelmek için çok çalışacaklarının altını çizen Erkoyuncu, "Ben iddia ediyorum ki, Recep Bey'in ilk yıllarında harika şeyler yapıldı. Hep beraber arkasında durduk. Ama son zamanlarda hep birlikte mağdur olduk. Bir daha mağdur olmamak için seçime katılıp, vekaleti almaya talip olanları iyi araştırarak işi ehline verin" ifadelerini kullandı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar