Vaginal Agenezi ( doğuştan çift cinsiyetle doğan bebekler) Sorununu Esin Kara gündeme getirdi


Halk arasında doğuştan vajina yokluğu olarak bilinen Vaginal Agenezi'yi MHP Konya Milletvekili Esin Kara gündemine aldı. Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya konu hakkında soru önergesinde bulundu.

Vaginal Agenezi'nin ortalama dört bin ila 10 bin doğumda bir görülen ve kişinin sosyal hayatını derinden etkileyen bir sorun olduğunu belirten Kara tedavisinin de oldukça meşakkatli olduğunu ifade etti. Tedavisinin çocukların ergenlik dönemine girmeden yapılmasının elzem olduğunu sözlerine ekleyen milletvekili geç kalan tedavilerin travmatik sonuçlara neden olacağını söyledi.

Bu sebeplerden dolayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya soru önergesinde bulunan Kara önergede şu soruları sordu; "Ülkemizde vaginal agenezi anomalisi ile doğan kaç bebek vardır? Bu bebeklerin sayısı kayıt altına alınıyor mu? Durum ile ilgili bir istatistik var mı? Vaginal Agenezi anomalisi olan bebeklere yönelik operasyonlar ülkemizde kaç merkezde yapılmaktadır? Bunlar hangileridir? Bu ailelere karşılaştıkları durumla ilgili psikolojik destek verilmekte midir?"

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar