Konya Ülkü Ocakları Başkanı M.T aha Çini ”Tarihi eserlerimize sahip çıkacak ve anlatacağız”


Konya Ülkü Ocakları Sosyal Faaliyet Birimi tarafından organize edilen kültürel gezi kapsamında ülkücü gençler Konya'da bulunan Alâeddin Camii, Karatay Medresesi ve İnce Minare Medresesi'ni ziyaret ettiler.
Kültürel gezilere ilişkin açıklamalar yapan Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Taha Çini, Konya'nın Türk-İslam tarihinde çok özel bir yeri olduğunu söyledi. Bunun için Konyamızda bulunan tarihi eserlerimize sahip çıkacağız ve anlatacağız.

Tarihimize sahip çıkacağız

Çini, "Konya Anadolu Selçuklu devletine başkentlik yapmış kadim bir şehir. Atalarımızdan kalan değerli ve özel eserleri korumak ve bizden sonraki nesillere anlatmak bizim görevimizdir. Bu hususta Ocak yönetimimiz ve teşkilatlarımız olarak Konya'da kültürel değere sahip ne kadar eser var ise bunları ziyaret etmeye, gezmeye anlamaya ve anlatmaya devam edeceğiz" açıklamalarını yaptı.

İl teşkilatları Konya'yı ziyaret edecek

Çini, Konya'daki tarihsel ve kültürel değerlerin diğer il teşkilatlarının da da ilgisinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Başkan Çini, "Türkiye'nin 4 bir yanında bulunan il teşkilatları Konya'yı çok merak ediyorlar. Diğer il teşkilatlarımızdan ziyaretler için telefonlar alıyoruz. Konya, Türkiye'nin ve Dünya'nın en özel şehirlerinden birisi. Gelecek aylarda diğer il teşkilatlarımızı Konya'da ağırlamayı planlıyoruz. Hem Konya turizmine katma değer sağlayacak hem de eserlerimizi tüm Türkiye'ye anlatmış olacağız" dedi. 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar