Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Gizem Kılıç Konya’da dualarla anıldı


Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı tarafından organize edilen, Ülkücü Şehitler Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Gizem Kılıç'ı anma günü programı Mevlana Kültür Merkezi Kapalı Sema Salonunda çok sayıda misafirin katımıyla gerçekleştirildi. Ege Üniversitesinde (EÜ) 2015 yılında çıkan menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4´üncü sınıf öğrencisi Merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu´nun ölümünün 4.yıl dönümü dolayısıyla Konya'da Ülkü Ocakları İl başkanlığınca bir anma programı düzenlendi.

Ege Üniversitesi Kampüsünde çıkan olaylar sonucu hainler tarafından yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 4. Yılında Konya'da anıldı. Mevlana Kültür Merkezi Kapalı Sema Salonunda düzenlenen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Gizem Kılıç ve Ülkücü Şehitleri Anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Ülkü Ocakları Konya İl başkanı Mustafa Taha Çini , "Tarih okurken tarih yazan yiğit, ülkücü şehidimiz merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu ve Gizem Kılıç'ı anmak, anlamak ve ruhunu Fatihalar ile şâd etmek için bir aradayız. Ege Üniversitesi Başkanımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz de bölücü terör örgütünün mensuplarıyla mücadele ederken hainlerin, bölücülerin dimdik karşısında durdu. '20 kişi de kalsak mücadeleden vazgeçmeyeceğiz' dedi. Fırat'a bunu söyleten elbette ki vatan sevgisi, millet aşkı, tarih şuuru ve şehadete olan özlemiydi. Kardeşimiz, bölücülerin saldırısı sonucunda şehit düştü. Hakk Teala başta Ruhi Kılıçkıran'dan Fırat Çakıroğlu'na kadar cennete şehadet ile giden ülkücü hareketin neferlerine; Türk milletinin evlatlarına en yüce makamları nasip etsin. Ruhları şâd olsun" dedi.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, MHP MYK üyesi Bulduk Özdemir yaptıkları konuşmalarında şu sözlere yer verdiler; " Bizler bugün rahmetli şehidimizin 4.sene-i devriyesinde şehidimizi anmak, emanetinin emin ellerde olduğunu bir kez daha vurgulamak adına böyle bir anma programında bir aradayız.

Herkes bilmelidir ki; ülkücü hareket dünden bugüne Türk milleti, Türk devleti adına her türlü bedeli şereflerin en büyüğü saymış ve ödemek için her zaman en önde koşmuştur. Ülkücü hareket dün de, bugün de şehit olmaya hazır. Ülküdaşlarımızla gönül gönüle, omuz omuza yürümektedir. Rahmetli şehidimiz tarih okurken, tarih yazmıştır. Memleketimiz, milletimiz için bölücü terör örgütlerine üniversitelerde meydan vermemek için şehit olmuştur. Nur içinde yatsın" dediler.

Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem Çakıroğlu ve Gezime Kılıç'ın annesi Aysel İşlek Yıldız, anne gözüyle çocuklarını anlattılar.Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Taha Çini, şehitlerin annelerine birer teşekkür plaketi ve birer adet Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve Gizem Kılıç yazılı Konya spor forması hediye etti. Program okunan şiirler ve diğer etkinliklerle son buldu

Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Gizem Kılıç ve ülkücü şehitleri anma törenine MHP Konya Milletvekili Esin Kara, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, MHP İlçe Başkanları, Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Taha Çini ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Ülkü Ocak Başkanları; Ülkücü gençlik ve çok sayıda Konyalı vatandaş katıldı.

 

 

 

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar