Fransızlar tarihine baksın


KONSİAD Konya Şube Başkanı Aydın, tarihi sömürge, kan, gözyaşı ve acı ile yazılmış Fransızların sözde yazar ve siyasetçilerinin Kur-an'ı Kerim hakkında yayınladıkları bildiriyi şiddet ve nefretle kınadıklarını belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı & KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, 'Şiddet ve Yahudi düşmanlığı yayıyor' iddiası ile Kur-an'ı Kerim'den bazı Ayeti kelimelerin yeniden yorumlanması veya çıkartılması önerisinde bulunan Fransız yazar ve siyasetçilere çok sert tepki gösterdi.

Tarihi sömürge, kan, gözyaşı ve acı ile yazılmış Fransızların böyle bir öneride bulunmasını "21. yüzyılın beyinsizleri, barbarları" diye tarif eden Hasan Hüseyin Aydın, "Geçtiğimiz günlerde Fransa eski Cumhurbaşkanı, azılı İslam düşmanı Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 Fransız sözde yazar, siyasetçi bir bildiri yayınladı. Bildiride biz Müslümanlara önerilen ise 'şiddet ve Yahudi düşmanlığı yayıyor' iftirasıyla, Kur'an'da yer alan bazı ayetlerin yeniden tarif edilmesi, mümkün değil ise Kur-an'ı Kerimden çıkartılmasıydı.

İlk ayeti 'oku' olan, doğruluğu, dürüstlüğü, yetim ve mazlumlara sahip çıkmayı emreden, biz insanlara her iki cihanda da mutluluğun reçetesini tarif eden Kur-an'ı Kerim hakkında böylesi bir öneride bulunmak, 21. yüzyılın beyinsizleri, barbarları diye tarif ettiğimiz batıdan gelmesi, özellikle de; Fransa'dan gelmesi bizleri çok şaşırtmıyor.

Şunu özellikle belirtmek isterim ki; Kur-an'ı Kerim hakkında yorum yapmak kimsenin, özellikle de; geçmişi sömürü üzerine kurulmuş, Afrika'nın birçok ülkesinde kan, gözyaşı ve acının sorumlusu Fransızlara düşmez" diye görüş belirtti.

Açıklamasında Tarihte Nice Ebu Cehiller, Sarkozy'den daha kudretli ve daha azılı nice İslam düşmanlarının Kur-an'ı yok etmek için çeşitli girişimde bulunduğunu ancak bunu başaramayıp hepsinin helak olup gittiğini anımsatan Aydın, şunları söyledi; "Sadece Sarkozy ve onun gibi İslam düşmanları değil, bütün İslam düşmanları ve hatta tüm insanlar, cinler ve şeytanlar bir araya gelseler dahi Kur'an'ı asla değiştiremezler. Buna güçleri yetmez.

Unutulmamalıdır ki; Kur'an-ı Kerim'i Hazreti Muhammed'e vahyedip onun elçiliği ile insanlara tebliğ ettirenin de, kıyamete kadar Kur'an'ı koruyacak olan da Yüce Allah'tır. KONSİAD Konya Şubesi olarak, sözde bildiri diye kamuoyuna lanse edilen açıklamayı kabul etmiyor, açıklamanın altına imza atanları şiddet ve nefretle kınıyor, hepsini Allah'a havale ediyoruz."

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar