ÇAVUŞOĞLU ADAY ADAYI


ÖSYM Yürütme Kurulu üyeliğinin yanı sıra Havelsan Yürütme Kurulu Başkanlığı da yapan Çavuşoğlu, YÖK üyeliği görevini yürütmekteyken 27. Dönem milletvekili seçimlerinde AK Parti'den Konya aday adayı olmak için, YÖK üyeliğinden istifa etti.

Çeşitli üniversite, kamu kurum ve kuruluşlarında, önemli akademik ve idari görevler üstlenen Çavuşoğlu son olarak Konya sanayicisinin iş yapma kapasitesini artıracak, yapacağı araştırma ve atılımlar ile dünya ile rekabet edebilecek konuma gelme konusunda sanayicimizin önünü açacak olan teknik üniversitenin kurulmasında önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Konya, Teknik Üniversiteyle Marka Değerini Artıracak

Konya'nın ekonomisiyle, ticaret ve sanayisiyle dünya çapında ilerlemesine katkı olması amacıyla Konya'da teknik üniversite kurulması talebine karşılık YÖK nezdinde yapılması gereken ne varsa yaptıklarını dile getiren Çavuşoğlu; "Teknik üniversiteler, sanayinin ihtiyaç duyduğu yeni teknolojileri üretmek ve üretilen teknolojiyi geliştirmek için donanımlı teknik elemanların yetiştirildiği alanlardır. Konya'da bugüne kadar yapılan nitelikli teknik eleman yetiştirme ve üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları teknik üniversitenin kurulması ile daha da hızlanacaktır.  Sanayi yapısıyla, uluslararası ticaretiyle küresel bir merkez olma yolunda ilerleyen Konya, teknik üniversiteyle marka değerini artıracaktır. Şehrimizin uzun yıllar ihtiyaç duyduğu teknik üniversitenin kurulması kararına katkı sağlamak ve bu konuda emek harcamak büyük şereftir. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konya sanayi ve ticaret dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve karşılanması için şehrimize kazandırılan KTO Karatay Üniversitesinin kuruluşunda da önemli çalışmalar yürüten Çavuşoğlu şunları söyledi;  "mütevelli heyeti üyesi olmaktan gurur duyduğum üniversitemiz, sanayi ve ticaret dünyası için, nitelikli, aldığı teorik bilgiyi pratikle birleştiren, işin mutfağından başarılı mezunlar vererek ülkemize en iyi şekilde hizmet eden bireyler yetiştirecektir."

Yeni Türkiye İçin Elele

Çavuşoğlu aday adayı olduktan sonrada Konya' da seçim çalışmalarına hız verdi. Çumra'dan Çeltiğe tüm ilçeleri ziyaret eden Abdullah Çavuşoğlu; yeni Türkiye için elele sloganıyla hareket ediyoruz. 24 Haziranda  yapılacak olan seçimlerde ülkemize milletin vekili olmak üzere aday adayı olmanın şerefini yaşıyorum.

Çavuşoğlu, 2010 yılında KPSS kopya skandalını açığa çıkaran kişi olarak biliniyor. 17 Aralık operasyonlarından sonra getirildiği TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı döneminde devlet büyüklerinin telefonlarının kriptoları kırılarak dinlendiğini ortaya çıkartı.

Prof. Dr. Abdullah ÇAVUŞOĞLU Kimdir?

1964 de Konya'da doğdu. Yüksek Elektronik Mühendisi.1985'te Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Sussex Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde doktorasını yaptı. Çeşitli üniversite, kamu kurum ve kuruluşlarında, ÖSYM Yürütme Kurulu Üyeliği, YÖK Başkan Danışmanlığı, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanlığı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanlığı, TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı, Yükseköğretim Kurulu Üyeliği, HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi akademik ve idari görevler üstlendi.

İyi derecede İngilizce bilen, Siber Güvenlik, Büyük Veri ve Veri Bilimi, Görüntü İşleme ve Yapay Zekâ alanlarında çalışmalar yapan Çavuşoğlu' nun çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar