Birleşmek için neyi bekliyoruz?


Afrin'de Türkiye'ye sivil hedefler konusunda uyarı üstüne uyarıda bulunan dünya kamuoyuna, Filistin'de yaşanan katliam karşısında neden sessiz kaldıklarını soran AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Aydın, bir soruda Müslümanlara yöneltti; "Birleşmek için neyi bekliyoruz?"

Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin'de yaşanan vahşete bir tepkide AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı & KONSAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın'dan geldi. Açıklamasına; Batı ve dünya kamuoyunun TSK'nın Afrin'de gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Operasyonu'nda sivil hedefler konusunda Türkiye'ye yaptığı uyarıları hatırlatarak başlayan Milletvekili Aday Adayı Aydın, "Filistin'de yaşanan katliam karşısında Batı ve diğer gelişmiş ülkelerin gösterdiği cılız tepki ile ne kadar samimi olduklarını bir kez daha gördük" dedi.

Arakan, Filistin, Irak, Afganistan, Doğu Türkistan ve dünyanın dört bir yanında yaşanan vahşetin medeni diye tanımlanan 21. yüzyılın utanç vesikaları olduğuna dikkat çeken Aydın, şunları söyledi;

"İşgalci konumundaki İsrail ve hamisi ABD, Ortadoğu'da mazlum insanlara karşı şiddet kullanarak açıkça devlet terörü estirmektedir. Filistin'de yaşanan insanlık dramı, İsrail'in kanlı tarihine her gün yeni bir sayfa olarak eklenmektedir. Uluslararası hukuku hiçe sayarak dünyanın gözü önünde, insanların yaşam hakkını elinden alan ve bu olaylara sebebiyet veren ABD ile İsrail'i şiddetle lanetliyorum. Yaşanan dramı sadece iki cümlelik açıklamalarla geçiştiren BM ve Avrupa ülkelerini kınıyor ve bir kez daha ifade ediyorum ki, geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında Filistin halkının yanındayız" diye görüş belirtti.

Aydın açıklamasının sonunda ise Müslüman ülkelere seslendi; "Nerede bir gözyaşı ve acı varsa, baktığınızda hep Müslümanlar olduğunu görüyoruz. Bir avuç İsrail, yıllardır Ortadoğu'da tüm Müslümanlara meydan okuyor. Daha bir araya gelmemiz için ne yaşamamız gerekiyor? Mübarek Ramazan'ı Şerif-i idrak ettiğimiz şu günlerde dualarım, zulümlerin sona ermesi ve Müslümanların birleşmesi içindir."

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar