Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanlığı Kadın Kolları Türkmenlere yardım elini uzattı.



Konya'da daha önce MHP Selçuklu kadın Kolları Başkanlığı yapan Emine Abalı kısa bir süre önce Konya Kadın kolları il başkanlığına atandı. Ülkücü camianın yakından tanıdığı ve çalışkanlığıyla her kesimin takdirini toplayan Abalı göreve gelmesinin ardından çalışmalarına başladı.

MHP'nin birçok faaliyetinde ön sıralarda yer alan ve kamuoyunun yakından tanıdığı Emine Abalı, yönetim kurulu ile birlikte Türkmen ailelere kucak açtı.

MHP Konya Kadın Kolları yönetimi olarak, Suriye'den ülkemize mülteci olarak gelen Türkmen ailelerine yardım elini uzatan Emine Abalı, yönetimi ile birlikte birçok ihtiyaç malzemesi temin ederek Türkmen ailelere ulaştırmaya başladı.

Çocuk elbise ayakkabı gibi ihtiyaçlarından bayan giyimine yastık yorgan ve soba gibi ihtiyaçlardan mutfak malzemelerine kadar birçok yardım malzemesini Türkmen ailelere dağıtan Abalı konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Türkmen ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek birçok malzemeyi parti olarak temin ettiklerini kaydeden Abalı "yaklaşan kış aylarınıda düşünerek elimizden geldiğince ailelerimize yardımda bulunmak istiyoruz. Birçok Türkmen ailesini partimize getirerek ihtiyaçlarını karşıladık. Partimizde bulunan Kadın Kolları katımızın büyük bir bölümünü yardım malzemeleri için ayırdık. Gelen bir Türkmen ailesi çocuklarının ihtiyaçlarından yaşlılarının ihtiyaçlarına kadar ne istiyorlarsa alabiliyorlar. Konyalı vatandaşlarımızın desteği ile yardımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkmenlerin heryerde öksüz bırakıldığını belirten Emine Abalı, 500 binden fazla soydaşımız Suriye bataklığında yaşam mücadelesi veriyor. Yollarda ve kamplarda perişan olan soydaşlarımıza malesef ülkemiz yardım elini uzatmıyor. Kaçmayı başarıp ülkemize gelen Türkmen ailelerede bizler sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Muhakkak ki Allah adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder ayeti kerimesini örnek gösteren Abalı, Akrabalarımıza soydaşlarımıza yardım etmeye devam edeceğiz. Konyalı vatandaşlarımızında ihtiyaç sahibi ailelere verebileceği kullanmadığı malzemeleri varsa yada yakınlarında ihtiyaç sahibi bir Türkmen ailesi varsa bize bildirmelerini istiyoruz diye konuştu.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar