Başbakan Davutoğlu Selçuklu'da 2 Tesisi Açıyor


​Başbakan Ahmet Davutoğlu, 6 Eylül 2014 Cumartesi günü Konya mitinginde Konya'ya kazandırılan birçok eserin toplu açılışını gerçekleştirecek. Başbakan Davutoğlu'nun açılışını gerçekleştireceği yatırımlar arasında Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Aydınlıkevler Yaşam Merkezi ve Sille Çay Camii'de yer alıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 6 Eylül Cumartesi saat 17.00'de Konyalılarla buluşuyor. Şehir meydanın da halka hitap edecek Başbakan, birçok toplu eserin açılışını gerçekleştirecek. Açılışı yapılacak tesisler arasında Selçuklu Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Aydınlıkevler Yaşam Merkezi ve Sille Çay Camii'de bulunuyor.

Konya'nın önemli bir güne hazırlandığını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile toplu açılış töreni ve teşekkür mitinginin gerçekleşeceğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Başbakanımız, aralarında Selçuklu Belediyemizin Aydınlıkevler Mahallesi'ne kazandırdığı Aydınlıkevler Yaşam Merkezi ve Sille'de restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Çay Camii'ninde yer aldığı birçok eserin toplu açılışını gerçekleştirecek. Tüm hemşehrilerimizi 6 Eylül Cumartesi günü saat 17.00'de Şehir Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz toplu açılış törenine bekliyoruz" dedi.

Aydınlıkevler Yaşam Merkezi

İstanbul yolu tramvay hattı üzerinde bulunan ve yanında yer alan Muhammed İkbal Parkı ile görsel bir zenginlik oluşturan tesis 2934 m² alanda 4 kattan oluşuyor. Hem bayanların hem de erkeklerin yararlanması amacıyla planlanan tesiste hanımlar lokali, emekli konağı, kütüphane, spor salonu, plates, bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı fitness salonu, kafeterya ve teras alanı yer alıyor.

 

Sille Çay Camii

Çarşı camii olarak 19. Yüzyılda inşa edilen  Sille  Çay Cami, mihrap, minber ve kürsüsünde zengin ahşap işçiliğinin görüldüğü en güzel örneklerden biridir. Yürütülen çalışmalarda, caminin duvarlarında bulunan derin çatlaklar restorasyonda sıkça kullanılan dikişleme metodu ile onarıldı. Yapıların statiğinde bulunan sorunlar uygulanan proje ile giderildi. Camilerin alt ve üst katlarında bulunan döşemeler aslına uygun olarak değiştirildi. İç ve dış sıvalar ile çatı kısmında bulunan saç kaplamalar, kurşun kaplama ile değiştirildi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar