​TÜRKİYE’DE 14,8 MİLYON KİŞİ YETERLİ BESLENEMİYOR


Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Lütfü Şahsuvaroğlu haftalık olağan düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

''TÜRKİYE'DE 14,8 MİLYON KİŞİ YETERLİ BESLENEMİYOR''

''Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın gerçek zamanlı verilerine göre, Türkiye'de 14,8 milyon kişi yeterli beslenemiyor. Yine aynı veriler 5 yaş altı çocukların yüzde 1,7'sinin akut yetersiz beslenme, yüzde 6'sının ise kronik yetersiz beslenme yaşadığını söylüyor. Dünya Sefalet Endeksi'nde ise Türkiye 156 ülke içinde 21. sırada yer almakta. Türkiye Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sırada yer alıyor.

IMF ve Dünya Bankası'nın verilerine göre artık Türkiye en büyük 20 ekonomi arasında değil. On yedinci ve on sekizinci sıralardan 21. sıraya gerilemiş bulunuyor. Bu gidişle yılsonunda 22. sıraya gerilemesi muhtemel. Kişi başına milli gelirimiz de son 7 yıldır üst üste düşmekte. Dünya sıralamasındaki yerimiz 2021'de 78'inciliğe kadar geriledi. Kişi başına gelirimiz 8 bin 500 dolar civarında.'' dedi.

MALİ EYLEM GÖREV GÜCÜ TARAFINDAN GRİ LİSTEDE

''Başka bir olumsuzluk ise Türkiye'nin yolsuzlukla anılıyor olması. Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2021 Yolsuzluk Algı Endeksi'ne göre, Türkiye 180 ülke arasında 96'ncı sıraya düşmüştür. Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda sınıfta kalmış, Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeye alınmıştır. Türkiye'nin kredi risk primi (CDS), son 740 temel puana yükselerek 14 yılın zirvesine çıktı. Bu Türkiye'nin daha yüksek faizle dış borç bulabileceği anlamına gelmektedir.'' ifadesinde bulundu.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar