Milletvekili Esin Kara: “Akören-Bozkır yolu ne zaman tamamlanacak”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Kara, yapımına devam edilen Akören-Bozkır yolunun ne zaman tamamlanacağını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Esin Kara, Anadolu'daki en eski kent olan Çatalhöyük'e 49 km uzaklıkta yer alan Akören ilçesinin tarihi ve doğal güzellikleri nedeniyle turizm potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu hatırlattı.
Çatalhöyük'e çok yakın olan Akören'in tarihi geçmişinin de eski olduğuna ve ilçenin turizm açısından var olan potansiyelini ortaya çıkarabilirse ekonomik olarak gelişimine katkı sağlayacağına değinen Milletvekili Kara, "İlçeye ulaşımın rahat ve güvenli olması için Akören-Bozkır yolunun tamamlanması gerekiyor. Bu yolun tamamlanma tarihi ne zamandır?. Bu hususta yaşanan endişeleri giderebilmek adına hali hazırda yürütülen çalışmalar bütün çalışmanın ne kadarını oluşturmaktadır" diye sordu.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar