Parlamenter sisteme geri dönülmeli


Türkiye'nin yeni hükümet sistemi ile sağlam bir şekilde yol yürüyemeyeceğini söyleyen Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, "Ya parlamenter sisteme dönülmelidir ya da meclisin gücü artırılmalıdır" dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Haziran Ayı İl Divan Toplantısı, parti il binasında yüksek katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya; Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya'nın yanı sıra; Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, başkan yardımcıları, İl Müfettişi Ali Mücevher, Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Eski Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, eski belediye başkanları, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimi Konya ilçe belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunurken, İl Başkanı Hüseyin Saydam da Konya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

SEÇİMİN KAYBEDENİ ERDOĞAN OLDU!

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ile iki aday arasındaki oy farkının 13 binden 800 bine çıktığını hatırlatan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, milletin AK Parti'ye mesajını verdiğini söyledi. Yaklaşık 700 bin AK Partilinin CHP adayına oy verdiğini ifade eden Çetinkaya, milletin AK Partiye tepkili olduğunu kaydetti. İstanbul seçimlerinin bitmesi ile gerçek gündemin açığa çıktığını dile getiren Çetinkaya, Türkiye'nin kucağında onlarca problemin bulunduğunu da aktardı. Tacettin Çetinkaya, daha sonra şunları kaydetti: "Artık, yeni bir Türkiye var. 17 yıldır iktidarda olan AK Partinin genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız seçimlerin kaybedeni olmuştur. Bundan önce seçimleri kazanan nasıl ki sayın Erdoğan ise bugün de seçimi kaybeden Erdoğan'dır. Bu seçimde milletimiz Cumhurbaşkanına hayır demiştir. Bu seçimde milletimiz yeni sisteme, tek kişilik yönetim anlayışına hayır demiştir. Meseleye bu yönden bakmak gerekir. İstanbul seçimlerinin sonucunu herkes çok iyi değerlendirmelidir."

YENİ SİSTEM TARTIŞMAYA AÇILDI

"Sonuçlar ile birlikte sistemin artık yürümeyeceği mesajı ve tek kişinin yönetim anlayışının kabul görmeyeceği tescil edilmiştir" diyen Çetinkaya, "Yeni yönetim sistemi bugün Türkiye'de tartışılıyor. Ya parlamenter sisteme geçilmesi ya da meclisin daha da güçlendirilmesi isteniyor. Millet buna inanıyor. AK Parti teşkilatları ve yöneticileri de bunu oturup, düşünüyor. Kanunu bir kişi yapacak, uygulayacak, meclis ve hukuk devre dışı bırakılacak... Bunlar, millette rahatsızlık veriyor. Millet, buna seyirci kalmadı. İstanbul sonuçları, bir sonun başlangıcı olmuştur. Bundan sonra Türkiye'de siyaset de farklı işleyecek. Siyaset, artık ittifakların ve koalisyonların başladığı döneme girdi. AK Parti MHP ile birlikte hareket etmezse, meclisteki çoğunluğunu bile kaybetmiş durumda. AK Parti, tek başına kanun bile çıkaramaz. İttifaklar, bundan sonra daha fazla önem kazanacak. Gerilim ve kutuplaşma siyasetinin kimseye bir şey kazandırmayacağı anlaşılmıştır. Toplum, adaletsizlikten bıkmıştır. İşsizlik rekor kırmıştır. Türkiye'nin borcu artmıştır. Tarım sektörü başta olmak üzere çoğu sektör çıkmaza girmiştir. Dış politikada iktidar, büyük bir çıkmazın içine girmiştir. Seçimler sürecinde başarılı olan parti Saadet Partisi'dir. Türkiye'de siyasetin merkezine Milli Görüş harekatı oturdu. Her kesime kucak açabilmeyi başardık. Şuan Milli Görüş ve diğerleri var. Saadet Partisi, işin kilit noktasında. Saadet Partisi, seçimlerde denge unsuru oldu. Vatandaş ayrıca bu seçimlerle AK Partiye 'Ben size itibar etmiyorum' dedi" şeklinde konuştu.

"BELEDİYEDEN AÇIKÇASI BİR ŞEY BEKLEMİYORUZ"

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. AK Partiye yüzde 70'den fazla oy çıkmış Konya'da AK Partili Büyükşehir Belediyesi'nin yanlış uygulamalara imza atmaya çalıştığını vurgulayan Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Konya'da gündemi meşgul eden bazı konular var. Eski ve Karatay Sanayisinin taşınması ile ilgili yanlışlıklar var. Aldığımız duyumlara göre bu proje askıya alınmış. Esnaf zaten zor durumda. Biz, bu taşınma meselesini bugün için doğru bulmuyoruz. Ayrıca bizim iktidarımız döneminde suyun ve ulaşımın en ucuz olduğu şehirlerin başını çeken Konya'da su ve ulaşımın pahalı olduğunu görüyoruz. Gerek Konyalılar'ın büyük kesiminin, gerekse muhalefet partilerin ve gazetecilerin bu konuda Konya Büyükşehir Belediyesi'ne önerileri var. Ben bu anlamda duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. İstanbul ve Ankara gibi iller başta olmak üzere çoğu ilde su ve ulaşıma indirim yapılırken, Konya Büyükşehir Belediyesi su konusunda aylık artış yapıyor. Bu arkadaşlar, bu işleri beceremezler. Biz, işin doğrusu bu yönetim anlayışının Konya'da indirim falan yapabileceğine de inanmıyoruz. Bizce Konya Büyükşehir Belediyesi, indirim bir tarafa fiyat artışına gitmesin yeter. Yani Konya Büyükşehir Belediyesi, indirimi bırakın gölge etmesin yeter." Konuşmaların ardından 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Av. Hasan Hüseyin Uyar, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan, Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak ve Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam başta olmak üzere, diğer ilçelerin belediye başkan adaylarına plaket takdim edildi. Haziran Ayı İl Divan Toplantısı çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar