İYİ Parti'den 15 Temmuz Mesajımızı

Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen kanlı darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçmiştir. Öncelikle kanlı darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisine çöreklenen, kurumları ve devlet organlarını hain amaçları için kullanmaktan çekinmeyen, ahlaktan ve insanlıktan nasibini almamış FETÖ adlı terör örgütü en büyük ve en kanlı eylemini 15 Temmuz akşamı icra etmiştir.

Ülkemiz ve aziz milletimiz uzun yıllar boyunca darbelerden, darbe girişimlerinden, muhtıralardan çok çekmiş demokrasi kurumunun kıymeti aziz milletimiz tarafından çok iyi anlaşılmıştır. 15 Temmuz'da gerçekleşen hain kalkışma aynı zamanda ülkemizde demokrasimize ve devletimizin varlığına ve geleceğine de yönelmiştir.

Ülkemizi 2002 yılından bu yana yönetme sorumluluğunu üzerinde bulunduran AK Parti iktidarı ne yazık ki bu hain yapıya karşı müsamahakâr bir tavır göstermiş, devlet içerisinde kadrolaşmasına fırsat vermiş, kurumların özellikle yargı, emniyet ve askeriye gibi hassas alanların bu yapı tarafından kontrol edilmesine müsaade edilmiştir.

Bu süreç içerisinde çok defa ikaz edilmesine rağmen ne yazık ki aziz milletimiz bu hatanın bedelini çok ağır bir biçimde ödemiştir. Devletimiz ağır bir tehlike altına girmiş, kurumlarımız yıpranmıştır. Halen bu kanlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla çok sayıda vatandaş yargılanmaktadır. Bu aşamada da devletimizin ciddi bir yargılama faaliyeti yürüterek kurunun yanında yaşın da yanmasına fırsat vermemesi, örgüt ile bağın tespitinde hassas olması, suç ve cezada kanunilik ve şahsilik prensibini göz ardı etmemesi önemli bir gerekliliktir.

Ülkemizin yeni 15 Temmuzlarla muhatap olmaması için devlet aklı ön planda tutulmalı, liyakat ve ehliyete dayalı bir sistem eksiksiz uygulanmalıdır. FETÖ gibi terör örgütlerinin vatandaşlarımızın dini duygularını istismar ederek yaşam alanı bulamaması için devletimizin kurumları aracılığıyla yüce dinimizin değer ve kurallarını en doğru şekilde asli kaynaklarından insanımıza ulaştırması asıl olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz'da gerçekleştirilen kanlı darbe girişimini bir kez daha şiddetle lanetliyor ülkemizin bir daha 15 Temmuz gibi bir süreçle karşılaşmamasını demokrasimizin kesintisiz şekilde varlığı ve devamını diliyoruz.

Av. Gökhan TOZOĞLU
İYİ Parti Konya İl Başkanı

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar