Milletvekili Etyemez: Tehditle Hizaya Sokulacak Ülke Değiliz


İlçe Danışma Meclisi Toplantılarında konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "AK Parti olarak laf değil icraat üreten bir partiyiz. 2002 yılında dümene geçtiğimiz günden bu yana ekonomiden sağlığa, ulaşımdan sanayiye kadar her alanda ülkemize çağ atlattık. 100 gün gibi kısa bir sürede ülkemize 46 milyar liralık 400 yeni yatırım yapacağız. Yaptığımız çalışmaları, yeni projelerimizi çekemeyen şer odaklarının girişimleri bizi yıldıramaz. Türkiye tehditle hizaya sokulacak, boyun eğdirilecek bir ülke değildir." dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Halkapınar, Ereğli, Emirgazi ve Karapınar İlçe Danışma Meclisleri toplantılarına katıldı. Milletvekili Halil Etyemez'in ilk durakları Halkapınar ve Ereğli'de yapılan meclis toplantıları oldu.

Toplantılarda konuşan Milletvekili Etyemez, AK Parti olarak kuruldukları günden bugüne milletle omuz omuza yürüyerek ülke ve millet için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi, milletin kalkınması ve refahının artması için ter döktüklerini belirten Halil Etyemez, kimseyi dininden, dilinden, ırkından, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı ötekileştirmediklerini, birlik ve beraberliği sağlamlaştırıcı bir siyaset izlediklerini kaydetti.

ÜLKEMİZE ÇAĞ ATLATTIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak 16 yıldır yaptıkları çalışmalarla Türkiye'nin bölgesinde lider, dünyada güçlü, mazluma umut, düşmana korku salan bir ülke haline geldiğini vurgulayan Etyemez, "Biz laf değil icraat üreten bir partiyiz. 2002 yılında dümene geçtiğimiz günden bu yana ekonomiden sağlığa, ulaşımdan sanayiye, tarımdan teknolojiye kadar her alanda ülkemize çağ atlattık. Milli gelirimizi 3 buçuk kat artırdık. 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatımızı yaklaşık 5 kat artırarak 163 milyar doların üzerine çıkarttık. Sadece 2017 yılında 1 milyon 617 bin istihdam sağlayarak Avrupa rekoru kırdık. 2017 yılında yüzde 7.4 büyüyerek dünyanın 20 gelişmiş ülkesi içinde en çok büyüyen ülke olduk. Yapacağımız yeni çalışmalarla, desteklerle, projelerle ülkemizin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomi arasına girmesini sağlayacağız. Kişi başına düşen milli gelirimizi 25 bin dolara çıkaracağız. 2053 ve 2071 vizyonunu birlikte hayata geçireceğiz." dedi.

ENERJİDE ATILIM, SAVUNMADA YERLİLİK

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük eylem planına değinen Etyemez, "100 gün gibi kısa bir sürede ülkemize 46 milyar liralık 400 yeni yatırım yapılacak. Kısa vadede atılacak adımlarla ekonomi ve istihdamda rahatlama sağlanacak. Ekonomi yönetimi kur, faiz, enflasyonla mücadeleye odaklanacak. Enerjide atılım, savunmada yerlilik ve turizmde yeni bir strateji ile kalkınma hamlesi sürdürülebilir kılınacak. Konya'mızda yapacağımız ilk projelerden biri olan Bölge Adliye Mahkemesi faaliyete geçirilecek. 'Bizim Şehir' projesi kapsamında Konya'da yapılan pilot planlama ve mimari avan proje çalışmaları tamamlanacak. Emlak Bankası yeniden faaliyete geçirilecek. Millet Bahçeleri'nin 5'i 100 gün içinde tamamlanacak. Bahçelerden birisi Konya'mızda bulunuyor. Türkiye Uzay Ajansı kurulacak. TSK'nın ihtiyacı olan füzeler, hassas güdüm kitleri gibi savunma sanayii projelerinin teslimi hızlanacak. Uzay teknolojileri optik sistemler araştırma merkezi açılacak." diye konuştu.

TÜRKİYE TEHDİTLE HİZAYA SOKULACAK ÜLKE DEĞİLDİR

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle şahlanacağının altını çizen Etyemez, büyüyen, güçlenen, dünyada söz sahibi olan Türkiye'nin şer odakları tarafından engellenmek istendiğine dikkat çekti. Etyemez, "Bir yandan yeni sistemin adımları atılırken diğer yandan da Cumhurbaşkanımız NATO zirvesine, BRICS toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanımızın bu baş döndüren trafiği birilerinin de başını döndürdü. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları, yapacağımız projeleri çekemeyen şer odakları yine harekete geçti. ABD, Papaz Brunson üzerinden ülkemize sözde yaptırım uygulayacağını açıkladı. Ardından Adalet ve İçişleri Bakanlarımızın ABD'de olmayan malvarlıklarına el konulacağını duyurdu. Kobani olaylarıyla, Gezi kalkışmasıyla, 17-25 Aralık polis-yargı darbesi girişimiyle, 15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe ve işgal girişimiyle başarılı olamayanlar, bu gün sözde yaptırım kararlarıyla ülkemize diz çöktürmek istiyor. Türkiye tehditle hizaya sokulacak, boyun eğdirilecek bir ülke değildir. Hainler ve destekçileri ne yapsa boş. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülke olarak büyüyüp güçlenmeye, yeni hedeflere emin adımlarla ilerlemeye kararlılıkla devam edeceğiz. Kuzeyden güneye, batıdan doğuya tüm ülkelerle ilişkilerimizi güçlendirmeyi, dünyanın parlayan yıldızı olmayı sürdüreceğiz. Kimsenin bayrağımızı indirmeye, ülkemizi bölmeye, ezanlarımızı susturmaya bugüne kadar gücü yetmedi. Bundan sonra da yetmeyecek." şeklinde konuştu.

Yerel seçimlere de değinen Etyemez, AK Parti'nin belediye seçimlerinde de açık ara zirvede yer alacağını söyledi. AK Belediyelerin yaptığı projelerle şehirlerin çehresinin değiştiğini ifade eden Etyemez, Konya'nın ve ilçelerinin, AK Belediyecilikle tanıştığı günden bugüne hizmette zirveye ulaştığını kaydetti.

Milletvekili Halil Etyemez, Halkapınar ve Ereğli'nin ardından Emirgazi ve Karapınar İlçe Danışma Meclislerine katıldı. Milletvekili Etyemez'in yanı sıra toplantılara belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar