Konya Milletvekili Halil Etyemez: Çalışanların Haklarında Önemli Reformlar Yaptık


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Ülkemizin büyümesi ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemesinde işçi ve memur kardeşlerimiz önemli bir role sahiptir. Her zaman emeğin ve alın terinin kutsallığına inandık. Bu nedenle işçi ve memur kardeşlerimizin mali, özlük ve sosyal haklarında önemli reformlar yaptık, çok sayıda kazanım ürettik. Bundan sonrada üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yaptı. İşçilerin, memurların, tüm emekçilerin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Milletvekili Halil Etyemez, ülkenin dört bir yanında yapılacak kutlamaların barış ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını diledi. Hak ve emek mücadelesinin içinde uzun yıllar kendisinin de yer aldığını hatırlatan Halil Etyemez, 1 Mayıs'ın çalışanların sorunlarının dile getirilmesinde, çözüm yollarının geliştirilmesinde etkili olduğunu söyledi.

EMEĞİN KUTSALLIĞINA İNANIYORUZ

İşçi ve memurların ülkenin büyümesi ve gelişmesinde, ekonomik olarak dünyada söz sahibi olmasında, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemesinde önemli roller üstlendiğine dikkat çeken Etyemez, "Emeğin ve alın terinin kutsallığına inanan bir anlayışın temsilcileriyiz. Bu bilinçle hareket ederek tüm emekçi kardeşlerimizin emeklerinin tam karşılığını almalarına, çalıma şartlarının iyileştirilmesine, yaşam standartlarının geliştirilmesine önem veriyor ve bu kapsamda önemli çalışmalar yapıyoruz" dedi.

İŞÇİ VE MEMURLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK

İşçi ve memurların mali, özlük ve sosyal haklarına yönelik önemli reformlara imza attıklarını vurgulayan Etyemez, "2009 yılından itibaren 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan ederek işçi ve memur kardeşlerimizin bayramlarını özgürce kutlamalarını sağladık. 2010 yılında yapılan referandumla memurlarımıza toplu sözleşme hakkını getirdik. Sözleşmeli memurlarımızı kadroya aldık, 4/C'lileri 4/B kadrosuna geçirdik. Taşeron firmalarında çalışan işçilerimizi kadroya aldık. 2002 yılında 184 lira olan asgari ücreti, bekar bir işçi için bin 603 liraya çıkarttık. 2002'de 293 lira olan en düşük memur maaşını, 3 bin liranın üzerine taşıdık. İşçilerimizin, memurlarımızın, emekçi kardeşlerimizin enflasyon altında ezilmesine müsaade etmedik, enflasyonu ezmelerini sağladık. Bundan sonrada yapacağımız çalışmalarla emekçi kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz. Önümüzde 24 Haziran seçimleri var. Seçimlerde güven ve istikrar sürecek, ekonomimiz büyümeye devam edecek. Büyüyen ekonomiden emekçi kardeşlerimizde paylarını almaya devam edecek" diye konuştu.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar