-Erbakan İnancından taviz vermedi
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman:
Erbakan Hoca hakkında açılan davalarda hep 'Müslümanlık' ile suçlandı. Kendisine mahkemede şeriat ile ilgili soru sorulduğu zaman, 'Sizin söylediğiniz bu kelimenin benim başımın üstünde yeri var' demiştir. O hiç inancından taviz vermedi
Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 7. sene-i devriyesinde Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Bayır Diamond Otel'de düzenlenen programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Lütfi Yalman ve Yılmaz Bayat konuşmacı olarak katıldı. Programa ayrıca Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Hasan Hüseyin Öz ve Necati Eroğlu, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, MİLKO temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılışında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, "Programımızın ana teması 'Ahlak, adalet ve barış'tır. Hocamız ilk harekata başlarken, 'Önce ahlak ve maneviyat' derken sadece ülke insanının değil, tüm insanlığın saadet ve selametini gerçekleştirecek, zulmü ortadan kaldıracak, barış ve insan haklarına dayalı adil bir düzen hedefledi" dedi.
İNSANLIK ADİL DÜZEN İLE KURTULACAK
"Bir toplumda ahlak olmadığı zaman o toplumlar ekonomik, siyasi ve başka alanlarda çöker" diyen Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm peygamberler ahlakı tamamlamak için göndermişlerdir. Toplumlar ekonomik olarak çöküp ayağa kalkabilir fakat ahlak çökmüş ise o toplumun ayağa kalkması zordur. Adalet'in hüküm sürmediği toplumlar da yozlaşır. Adaletin sağlanması için de ahlakın referans alınması lazım. Adalet kavramı herkese göre değişir. Erbakan Hocamız adalet meselesinde en temel düstur olarak İslam'ı ortaya koymuştur. İslam'ı referans almayan hukuk sistemleri insanlığa çözüm üretemezler. Temamızdaki üçüncü kavram ise 'Savaş değil, barış'. Adalet olmadan, barış da sağlanmaz. Toplumsal barış için toplumda hak, adalet ve hukukun hakim olması lazım. Adil düzen sistemi bu üç sacayağı üzerine oturmuştur. Tüm insanlığın saadet ve selameti Adil Düzen ile sağlanacaktır."
ENGELLERLE KARŞILAŞTI AMA YILMADI
Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, "Erbakan Hocamız yola derviş olarak çıkmıştı. Erbakan Hocam sıradan bir insan değildi. Bu davaya katılışı da sıradan değildi, görevlendirilmişti. Gümüşhanevi dergahında başlıyor, Abdülaziz Bekkine Hazretleri ile devam ediyor, Mehmet Zahit Kotku Hazretleri ile sürüyor. Erbakan Hoca hadis hafızı denilince çok şaşırmıştım. Sonra öğrendim ki Abdülaziz Bekkine Hazretleri hadis tercüme ederken hep Erbakan Hocamız ile çalışmışlar. Hocamızın evvabin namazını geçirdiğini hiç görmedik. O dünyadaki tüm ulema ve meşaiki tanıdığına şahit oldum. 2005'te Dünya Müslüman Gençler Birliği toplantısı yapmıştık. Fildişi sahilinden gelen kişiler oralardan selam getirdi, hepsini tanıyordu. Ve hepsi kendisini bir cihad emiri olarak tanıyordu. O bir mücadele adamıydı. Mücadelesine üniversite yıllarında başlamıştı. Kimlere bir şeyler anlatabiliriz, kimlerle çalışabiliriz diye çalışıyordu. Hocamız her zaman engellerle karşılaştı. Gümüş Motor'u kurdu, engellerle karşılaştı. Ama yılmadı. Odalar Birliği mücadelesi sonrası büyüklerinin de tavsiyesi ile siyasete atılmaya karar verdi. 'Bize vazife verildi' derdi. MNP, MSP kapatılıyor, mücadeleye devam. Refah Partisi kapatılıyor, Fazilet Partisi kapatılıyor, mücadeleye devam. Sonra bir de trilyon iftirası atıldı. Şunu gördük, tüm bu mücadeleler sırasında hocamız hiçbir zaman geri adım atmadı. Düşüncesinden ve inancından taviz vermedi. Atılan iftiralar karşısında bizim öfkelendiğimizi felan görünce gülerdi. Bu çileler sırasında onun yüzünün sertleştiğini, sesinin tonunun değiştiğini görmedik."
HER BAHAR BİR ÇİÇEKLE BAŞLAR
"Erbakan Hoca hakkında açılan davalarda hep 'Müslümanlık' ile suçlandı" diyen Yalman, şöyle konuştu: "Kendisine mahkemede şeriat ile ilgili soru sorulduğu zaman, 'Sizin söylediğiniz bu kelimenin benim başımın üstünde yeri var' demiştir. Hiç inancından taviz vermedi. Önüne çok engeller çıktı, ama o 'Bir çiçekle bahar olmaz ama, her bahar bir çiçekle başlar' demiştir. Hiçbir sıkıntısı ile ilgili de bir şikayette bulunmamıştır. Sıkıntıları metanetle karşılamış, 'Bu tarihin içinde bir nokta kıymetindedir. Tabelaları değiştiririz, yolumuza devam ederiz' demiştir. MSP kapatıldı, hapse girdi, İhvanı Müslimin liderleri hocamıza geçmiş olsun ziyaretine geldiler. Mustafa Tahhan Bey anlattı, 'Hocamızdan sıkıntıları, şikayetleri duymayı beklerlerken, hiçbir şikayette bulunmadan, çekmeceden dosyayı çıkardı, kaldığımız yerden çalışmalara devam edeceğiz, şu şu çalışmaları yapacağız. Siz de çalışın, devlete talip olun, şu çalışmaları yapın' dedi. Asla yenilgiyi kabul etmezdi. Güreş yapsa, sırtı yere gelse, 'sırtımı sağlama aldım' derdi."
SEMBOLLER ÖNEMLİDİR
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat da konuşmasında Erbakan Hoca'nın çeşitli hatıralarını aktardı. "Hocamız Türk siyasi hayatına pek çok şey kazandırdı" diyen Başat, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk defa bir Başbakan besmele ile tesis açmıştır. MSP kurulduğu zaman, bize 'Selamünaleykümcüler' derlerdi. Hocamız selamın yayılmasında önemli bir görevi başardı. Hocamız çok nazikti. Ceketinin düğmesinin açık olduğunu görmezdiniz. Hep gülümserdi. En zor şartlarda bile yüzü asık görülmezdi. Fakat teşkilat toplantılarında da eğer bir görev yapılmamış ise, 'Seni kemik makinasına atıp kemiklerini kıtır kıtır kırmak lazım' derdi. 'Ben' kelimesini hiç kullanmazdı. Hocamız sembollere çok önem gösterirdi. İlk defa İslam Dış İşleri Bakanları toplantısını Topkapı Sarayı'nda yapmıştı. Orada bir yemek verdi. O yemekte mikrofonun koyulduğu bir taş var. Konuşmasında 'Bu taş İslam orduları buradan sefere giderken sancak bu taşa dikilir ve orduya teslim edilir, ordular sefere gönderilir' demişti. Bir sembol ile daha karşılaşıyoruz; geçtiğimiz yıllarda Avrupa Birliği Anayasası, İtalya'da Roma'da hükümet yetkililerimizce imzalanmıştı. Nerede imzalandı? Papa heykelinin altında imzalandı. Semboller son derece önemli. İşlerimizi görürken bu sembollere önem göstermeliyiz."