MİLLETİMİZ MÜHRÜ 'EVET'E BASACAK"


Karatay'da 600 mahallelinin katıldığı Mahalle İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Selim Sultan Mahallesi'nde yapılan toplantıda 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandum ve Karatay Belediyesi'nin projeleri konuşuldu

 

Selim Sultan Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri  Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Avukat Duygu Kıvanç Kulbay, Muhtarlar ve çok sayıda mahalleli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kulbay, Anayasa Değişikliği ile ilgili süreci değerlendirdi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, belediyenin çalışmaları ve yapacakları projeler hakkında muhtarlara ve mahalle sakinlerine bilgi verdi.  Başkan Hançerli, "Mahallelerimizde devam eden hizmetlere ilişkin mahalle muhtarlarını bilgilendirmek amacıyla bir araya geldik. Katılımın yüksek olması bizleri sevindirmiştir. Karatay halkı her zaman omuz omuzadır. 16 Nisan'da yapılacak seçimde de muhtarlarımız memleketimizin istikbali için dur durak bilmeden çalışıyor" diye konuştu.

 

"16 Nisan'da mührü EVET'e basacağız"

18 maddeden oluşan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili konuşan Başkan Mehmet Hançerli, "Karatay'daki mahallelerimizin bu davaya verdiği desteği çok iyi biliyoruz. Ama bu dönem başka. Bu partiler üstü bir seçimdir. 16 Nisan'da tek başına iş başına diyeceğiz" dedi. Milletin vereceği karardan çekinmemek lazım diyen Başkan Hançerli, "Demokrasilerde Millete gitmekten, milletin verdiği kararı kabul etmekten daha güzel bir şey olamaz. 16 Nisan'da yapılacak olan seçim parti meselesi değil, belediye meselesi değil. Geleceğimizin meselesidir. Haçlı ittifakı şu anda toplanmış durumda. İçeride de onların yerli işbirlikçileri var. Türkiye'nin güçlü yürüyüşünü durdurmak istiyorlar ama milletimizde feraset var. İstedikleri kadar engellemeye çalışsınlar başarılı olamayacaklar. Milletimiz 16 Nisan'da gereğini yapacak. Mührü EVET'e basacaktır" şeklinde konuştu.

 

Karatay'a 19 milyonluk imar revizyon planı

Düzenlenen toplantıda her mahallenin öncelikli probleminin imar olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Hançerli, Çevre yolunun içerisinde kalan bütün mahallelerin revizyon imar planlarının bitirildiğini aktararak toplamda 19 milyonluk bir alanda revizyon imar planı yaptıklarını belirtti. Karatay'daki kadar yüksek ölçekte bir imar planının hiçbir ilçede  yapılmadığının altını çizen Başkan Hançerli, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda Karatay'a yeni bir soluk getirdiklerini kaydetti.

 

Babaoğlu: Ne mutlu Karatay'ın birlikteliğine

Başkan Hançerli'den sonra söz alan Mehmet Babaoğlu, mahalle sakinlerine Anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 16 Mart'tan Referandum tarihi olan 16 Nisan'a kadar tatil edileceğini kaydeden Babaoğlu, "16 Nisan'dan da yüzümüzün akıyla çıkacağız. Karatay başta olmak üzere Konya'da rekor kıracağız. 17 Nisan'dan sonra da Mecliste gece gündüz demeden çalışacağız." dedi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür eden Babaoğlu, "Nasıl ki Cumhurbaşkanımız İstanbul Belediye Başkanıyken İstanbul'u şaha kaldırdı. Başkanımız da Karatay'da sessiz bir devrime imza attı. Bu bir sevda işidir, gönül işidir. Bu manada Başkanımızı ve tüm Karatay Belediyesi çalışanlarını kutluyorum. Ne mutlu böyle bir birlikteliğe. Bu nedenle Karataylı'nın ilçesine sahip çıkışını çok önemsiyorum" ifadelerine yer verdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar