"ÜŞÜMESİN KARDEŞLİĞİMİZ" DİYE GİYSİ KUMBARALARI KURULDU


​AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından geçtiğimiz yılda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören "Üşümesin Kardeşliğimiz" kampanyası; bu yılda Aziziye Cami önüne yerleştirilen giysi kumbaraları ile başladı. Yaşadığımız bu soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak, onları bir parça daha sıcak tutabilmek için gerçekleştirilen kampanya yoğun ilgi görüyor. Hayırseverler yeni ya da kullanılabilir durumdaki atkı, bere, kazak, mont ve battaniyeler ile giysi kumbaralarını dolduruyor. Kumbaralarda toplanan giysiler AK Parti İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları'nın özenli çalışması ile Halepli kardeşlerimize ve Konya'da yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

        "Üşümesin Kardeşliğimiz" kampanyasının geniş kitlelere duyurulması amacıyla Aziziye Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkan Vekili Süleyman Selçuk, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı Başkan Vekili Ali Yeşilyurt ve İlçe Yönetimi, AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Zeren, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Yusuf Güden, AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı Kadın Kolları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

        Basın açıklamasında ilk olarak AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Zeren söz aldı. Zeren; "Bizler ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü olmak için, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerine tercüman olmak için buradayız. Aziziye Cami önüne konumlandırdığımız bu iki kumbaramız, değerli halkımızın hediyelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için soğuk günler geçene kadar burada kalacak. Her gün bu giysileri kumbaramızdan toplayacak, gerekli bakım ve tasnifleri yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız."dedi.

 

        Ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun "Gençliğimiz böyle duyarlı olduktan sonra Konya'da da, dünyada da, Alem-i İslam'da da kardeşlerimiz üşümeyecektir. Konya, Selçuklu'nun başkentidir. O dönemde ,bugün hala izlerini görebileceğimiz, sadaka taşları vardı. Bu taşlara geceleri hayırseverler para koyar; ihtiyaç sahipleri alırdı. Alan el veren eli görmezdi. Bu şehir böyle bir kültürün ve medeniyetin şehridir. Bu anlamlı programı tertip eden Gençlik Kollarına, onları destekleyen teşkilatımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum."dedi. Basın açıklamasının ardından protokol ve vatandaşlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kumbaralara giysiler bıraktılar.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar