AK PARTİ SELÇUKLU’DA 51.DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI


​Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı tarafından teşkilat faaliyetlerinin ele alındığı danışma meclisi toplantılarının 51'ncisi yapıldı.

Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı'nın 51.Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Teşkilat üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programa Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Abdullah Ağralı, M.Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Hüsnüye Erdoğan, Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti İl ve İlçe Yöneticileri, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahalle Temsilcileri ve partililer katıldı.

Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen program teşkilat çalışmalarının anlatıldığı slayt sunumu ile başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden programda,10 yıldan fazla mahalle başkanlığı hizmetinde bulunan teşkilat mensuplarına protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

1 Kasım Genel Seçimlerinin neticesinde milletin Ak Parti'ye büyük destek verdiğini ifade ederek sözlerine başlayan Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer,"Milletimiz bu tercihi ile ekonomik ve sosyal alanda istikrar ve büyümeden yana olduğunu net bir şekilde ifade etmiş oldu. Elde edilen bu büyük başarı teşkilatlarımız için daha fazla sorumluluk ve gayret anlamına geliyor. Bu bilinçle Ak Parti Selçuklu ailesi olarak bizler de önümüzdeki dönemde ülkemizi ve şehrimizi daha yukarılara taşıyabilmek için üzerimize düşen sorumluluğu yapma gayretinde olacağız" dedi.

        İçerde ve Dışarıda Terör Örgütleri ile Mücadele Ediyoruz


Türkiye'nin içerde ve dışarıda çok sayıda terör örgütüne karşı mücadele ettiğini ifade ederek konuşmasını sürdüren Özer, " Ülkemiz dışarıda; Deaş, Pkk, Eset, İran ve Rus terör ittifaklarına karşı Türkmen kardeşlerimizi ve bölge halkını ayakta tutabilmek için mücadele vermektedir. Dışarıda bu mücadele devam ederken de içerde de Pkk terörüne karşı Başbakanımızın talimatı ve kararlı duruşu neticesinde gerçekleştirilen operasyonlarla terör mensuplarının kırsaldaki inlerinin bir bir yok olduğuna şahit oluyoruz" dedi.      

 

Türkiye'nin En Büyük Amatör Spor Kulübüne Sahibiz 


Selçuklu Belediyesi'nin spor branşındaki faaliyetleri ile ilgili bir slyat sunumu gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünün Türkiye'nin en büyük amatör spor kulüplerinden biri olduğunu ifade etti. Altay, "19 branşta hizmet ediyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak son 7 yılda ilçemize 42 suni çim saha, Dumlupınar Spor Kompleksi, Şehit Muharrem samur Spor Kompleksi'ni kazandırdık. Şu an 12 adet spor salonumuz var ve Uluslararası Spor Salonumuz tüm spor kulübümüz ve branşlarımızın merkezi konumunda. Satranç ve yüzme branşlarının da dahil olmasıyla birlikte 15 branşta faaliyet gösteriyoruz" dedi.

Selçuklu Belediyesi tarafından 6 okula daha spor salonu kazandırıldığını da ifade eden Başkan Altay,"Bu salonlarımız hem Selçuklu Belediyesi Spor Kulübüne hizmet ediyor, hem de okullarda çocuklarımız Avrupa standartlarında beden eğitimi derslerini yapabiliyorlar. Mahalledeki kardeşlerimiz de okullar hayat olsun proje kapsamında spor salonlarımızı kullanıyorlar" dedi.

Amaçlarının Selçuklu'da her yaştan insanın spor yapması olduğunu ifade eden Başkan Altay," Şu an ilçemizde spora başlama yaşını 3'e indirdik ve 3 yaşında spor kulübümüzden faydalanan çocuklarımız var. Selçuklu'da 2009 yılında 409 olan spor okulu öğrenci sayısı 2015 yılında 12 bin 40'a ulaştı. İnşallah gelecek yıl 20 binli rakamları konuşuyor oluruz" dedi.


Ülkemiz Terörü Temizleyecek Güce Sahip


"Selçuklu Belediyesi'nin sadece spor alanında gerçekleştirdiği projeler ile ilgili yapılan sunumda, Ak Parti ve değerli Belediye Başkanımız ile Selçuklu'nun ne kadar güzel bir tercih yaptığını yeniden anlamış olduk" diyen Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Selçuklu'ya sundukları hizmetlerden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a, belediye meclis üyelerine ve Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı üyelerine teşekkür etti. Baloğlu, "1 Kasım seçimlerinden sonra büyük bir zafer kazandık. Seçim bitti ama işimiz bitmedi. İşimiz ve sorumluluğumuz arttı ve var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Başbakanımız seçim meydanlarında her ne vaat ettiyse, bunun hepsinin harfiyen yerine getirilmesi için çalışmalar başladı, vatandaşlarımıza ne vaat edildiyse hepsi yerine getirilecek" dedi. Ak Parti iktidarı ile Türkiye'nin her türlü zorluğun altından kalkacak güce sahip olduğunu söyleyen Baloğlu, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor, terör hepimizin her gün canını yakıyor, her şehit haberi hepimizin evine bir ateş gibi düşüyor, içimizi kanatıyor ama şunu bilin ki çok kararlı bir mücadele var. Bu hainlerin bu ülkede tek bir ferdi kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecek ve inşallah bu ülke bunların hepsini temizleyecek güce sahip" dedi. 

 

Vaatler Bir Bir Yerine Getirilecek


Dünya 2015 yılını kan ve gözyaşı içerisinde tamamladı diyen Ak Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, "Dünyada açlıktan, savaşlardan ve hastalıklardan bir atom bombasının etkisini gösterecek kadar insan maalesef 2015 yılında öldü. Emperyal ülkelerde bu ölümleri tüyleri kıpırdaman seyretti. Dünya siyasi, sosyal ve ekonomik krizler içerisinde 2015 yılını tamamladı. Ülkemizde ise 2015 yılına ise 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri damgasını vurdu. " dedi.

 

1 Kasım Genel Seçimlerinin 2023 hedefleri için çok önemli bir seçim olduğunu ifade eden Kaleli, "1 Kasım Seçimleri, partimizin ikinci genel başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun çok önemli bir sınavıydı. Türkiye'de siyasi istikrarının devamı adına, paralel ve PKK ile mücadelede çok önem arz eden bir seçimdi. Dünya, Türkiye ve Konya için çok önemli bir seçimdi. Dünyada mazlumlar adına önemliydi, kuzeyinde ve güneyinde savaşlar, doğusunda ve batısında ekonomik krizlerin ortasında tek siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayan ülkemiz adına önemliydi ve Türkiye'nin son dönemeciydi. 1 Kasım seçimlerinde sizlerin gayret ve çabasıyla, Cenab-ı Allah'ın kalpleri çevirmesi sonucunda 317 milletvekiliyle iktidara geldik ve hükümeti kurduk. Kazanan Türkiye olmuştur, kazanan milletimiz olmuştur." dedi.


Konya Tarihinin Rekor Oy Oranına Ulaştık


Konuşmasına "1 Kasım'da Ak Parti'nin Konya'da % 75'e yakın gerçekleşen rekor bir oy aldığını ifade ederek başlayan Ak Parti İl Başkanı Musa Arat, "Elde ettiğimiz bu başarı ile Konya'dan Sayın Başbakanımızla beraber 12 milletvekilimizi Ankara'ya gönderdik. Konyamız Sayın Başbakanımıza başı çok daha fazla dik duracak, ayakları yere daha sağlam basacak şekilde Ankara'ya gönderdi ve üstüne düşeni yaptı. Bu başarıda büyük pay sahibi olan başta Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanımız, Selçuklu Belediye Başkanımız ve teşkilat mensuplarımıza da gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Ak Parti Konya teşkilatlarının hem % 75'lik oy oranı hem de Konyalı bir Başbakana sahip olmanın  sorumluluğunu taşıdıklarını ve bu bilinçle daha çok çalışacaklarını ifade etti. Arat,"Zira 3,5 yıl sonra (2019 yılı) tarihin en önemli seçimleri olacak. Cumhurbaşkanlığı, yerel ve milletvekili seçimleri olmak üzere 3 seçimi aynı yılda yaşayacağız.  İnşallah bu yıllarda atacağımız başarılı adımlar Ak Parti'nin yükselişinin ve başarısının anahtarı olacak. Bizler bu sorumlulukla hareket ediyoruz ve de hareket etmeye de devam edeceğiz. Ak Parti davasının hatırı ben dahil hepimizin üstünde.  İnşallah Ak Parti Konya ailesi bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da yük olmayacak ve yük almaya devam edecek" dedi.

 

Konuşmalarının ardından 10 yıldan fazla mahalle başkanlığı hizmetinde bulunanlara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Program teşkilat üyelerinin soru, görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile sona erdi.   

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar