Sendikalara Üyelikte Noter Şartı Kaldırıldı


Davutoğlu, örgütlenmenin ve özgürlüklerin önünü açan yeni yasayı yürürlüğe koyduklarını, sendikalara üyelikte noter şartını kaldırdıklarını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türk-İş'in, çalışma hayatının öncü ve köklü kurumlarından biri olduğunu belirterek, Başbakan olduğunda "emeğin, emekçinin ayağına gidilir" prensibi ile işçileri ziyaret ettiğini anımsattı.

İşçi ve işverenler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başbakan Davutoğlu, Avrupa Birliği normlarına uygun bir iş kanununu hayata geçirdiklerini, 1 Mayıs'ı işçi, emek ve alın teri bayramı yaptıklarını, örgütlenme özgürlüğünü sağlayan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nu uygulamaya koyduklarını anlattı.

"Darbe yasalarını yürürlükten kaldırdık, inşallah darbe anayasalarını da yürürlükten kaldıracağız" ifadelerini kullanan Davutoğlu, örgütlenmenin ve özgürlüklerin önünü açan yeni yasayı yürürlüğe koyduklarını, sendikalara üyelikte noter şartını kaldırdıklarını bildirdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar