Türkmenoğlun'dan Altınekin Kavşak Projesi


​Konya Milletvekili Av.Ayşe TÜRKMENOĞLU nun Konya Ankara Karayolu Altınekin Kavşak Projesi basın açıklaması

 
AK Partimizin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana özellikle ulaşım alanında gerçekleştirdiği çok büyük yatırımlarla, Türkiye tarihinde rekorlar kırılmış, önceden hayal edilemeyen çok büyük projeler hayata geçirilmiştir.

Hükümetimiz, ülkemizin refah seviyesine sağlayacağı katkıyı düşünerek yol yapımına önem vermiştir. AK Partiden önce ülkemizdeki bölünmüş yol uzunluğu 2003 YILINDA 6.101 Km iken, 2014 yılına kadar 16.950 km bölünmüş yol yapılarak bu uzunluk 23.051 km ye ulaştırılmıştır. 2003 yılında yalnızca 6 il bölünmüş yol ile birbirine bağlıyken bu sayı 74'e çıkarılmıştır.

            Konya'mızda karayolları ağında gerçekleştirilen sayısız yatırımın yanı sıra son olarak büyük bir ihtiyaç olarak karşımızda duran Altınekin kavşak projesinde de sona gelmiş bulunuyoruz. Mevcut olan yolumuz hemzemin kavşak durumundadır. Trafik sinyalizasyon sistemi bulunmasına rağmen bazı sürücülerin kurallara uymaması sebepleriyle kazalar yaşanmakta, kırmızı ışıkta bekleme sebebiyle zaman kaybı yaşanmaktadır. Yapılacak köprülü kavşak ile , trafik durmadan akacak, zaman kaybı ve trafik kazalarının önüne geçilecektir.

13 Ekim 2014 günü yapılacak ihaleyle, kavşak köprüsü yapılacak, 8 km uzunluğundaki Ankara-Konya yolu - Altınekin bağlantı yolu bölünmüş yol olarak Bİtümlü Sıcak Karışım ( BSK ) kaplamalı ve Sarayönü tarafına da 6 km Dedelere kadar olan yol Tek Yol BSK'lı olarak yapılacaktır. Kavşak ve yol yapımlarına 2014 yılı içerisinde işe başlanacak 2015 içerisinde bitirilecektir.

Başta Başbakanımız Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu ve ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN'a ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür eder, Konya'mıza hayırlı olmasını diler, bu vesileyle tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunarım.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar