ALTUNEL KAMU-SEN ŞUBE BAŞKANLARI İLE BİRARAYA GELDİ


​Geçtiğimiz dönem Milliyetçi Hareket Partisinden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olan genç iş adamı Mehmet Emin Altunel Kamu-Sen Şube Başkanları ile bir araya geldi. Mehmet Emin Altunel öncülüğünde düzenlenen yemekte buluşan Kamu Sen'e bağlı şube başkanları istişarelerde bulundu.


Şube Başkanları ile son günlerdeki olayları değerlendiren Altunel, kamuda yapılan siyasileşme olaylarına tepki gösterdi.  Okul yöneticilerinin alenen puanlarının değiştirilmesine ve iktidar yandaşlarının istediği doğrultuda düzenlenmesine vurgu yapan Altunel şube başkanları ile uzun uzun konuşarak notlar aldı.


Altunel "Bilindiği gibi görev süresi uzatılacak müdürler; ilçe mili eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonuçlarına göre; torpili olan, iktidara yakın duran,  malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Bu hak mıdır? Lafa gelince herkesten fazla Müslümansınız. Peki, hakkı yenen insanlar ne olacak" dedi.  "Aynı şehirde yaşıyoruz. Her zaman yüz yüze bakacağız diyen Altunel "yapılan düzenlemelerin adil olması gerektiğini söyledi.


Okul Müdürlerinin neredeyse tamamının tasfiye edildiğini vurgulayan Altunel " Kıyıma uğramışlardır. Toplam 236 Okul Müdürü değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Bunlardan 48'i Türk Eğitim-Sen üyesidir. 75 ve üzerinde puan alan toplam sayı 63'dür. Bunların da sadece 5'i Türk Eğitim-Sen üyesidir. Türk Eğitim-Sen üyesi Okul Müdürlerinin tek suçu DEVLETİN MÜDÜRÜ olmaktır. Partinin ya da yandaşın Müdürü olamayacakları için tasfiye edilmişlerdir" diye konuştu.  

Türkiye Kamu Sen'in tertemiz bir geçmişi olduğunu vurgulayan Altunel,  sendikalarımız günümüzde çok değerli kurumlardır. Kamu görevlerinde insanımızın hakkını savunmaktadırlar. Özelliklede Türkiye Kamu sen bu anlamda ülkemizin yüz akıdır. Bende şahsım olarak "Başta Atilla başkanım olmak üzere tüm şube başkanlarımızın maddi ve manevi olarak tüm gücümle yanlarındayım. Bu ülke sahipsiz değildir. Elbet iktidarlar değişir yöneticiler değişir. Ama bu yapılan peşkeşlerin ve haksızlıkların mutlaka hesabı sorulur" diye konuştu.

Altunel daha sonra şube başkanları ile 2015 genel seçimlerini değerlendirerek fikir alışverişi yaptı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar